Clubul Roman de Kendo
Presa
Emisiuni TV
Articole
Parteneri
Doneaza 2%

O NOUA PAGINA IN KENDO-ul ROMANESC!

 

    Dupa singurul rezultat la Kendo din 1997 la Campionatul Mondial de Kendo – locul 3 la Echipe Seniori, noua generatie de juniori isi spune primul cuvant – Medalia de Argint la Echipe Juniori si Individual Juniori la Campionatul European de Kendo, a 25-ea editie, desfasurata in perioada 12-14 aprilie 2013, Berlin, Germania, campionat care a reunit 30 de tari.

    Cei trei gloriosi: fratii Chirea Alin si Valentin – sportivii CRK – Bucuresti si Sbarcea Bogdan – CS Kashi – Tg. Mures, coordonati de antrenorul echipei, Ion Garbea, au fost surpriza campionatului. Nimeni nu s-a asteptat ca echipa Romaniei sa intre cu atata forta in competitie.  La Echipe au participat 10 tari impartite in 3 grupe, Romania fiind in grupa cu Franta si Polonia.

    Primul meci cu echipa Frantei a atras atentia asupra Romaniei, ambele tari venind cu hotararea de a castiga, au oferit meciuri foarte tensionate, punand arbitrii intr-o mare dificultate de a puncta. Confruntarea s-a terminat la egalitate, ambele echipe au mers mai departe pe suprafete separate. Dupa ce Polonia a fost eliminata de cele doua din grupa, Romania a inceput sa se impuna, eliminand echipa Germaniei in fata propriilor suporteri, o tara cu o traditie de peste 40 de ani in Kendo, urmand Italia in semifinale, si iata-ne ajunsi in finala, unde ne-am intalnit din nou cu echipa Frantei. Meciul a fost urmarit de toate tarile participante, Franta impunandu-se cu un scor de 2 : 1, iar Romania castigand simpatia si recunoasterea atat a tarilor concurente, cat si a oficialilor competitiei.

    Imediat dupa finala la echipe, a inceput competitia la Individual Juniori, unde Romania s-a prezentat cu 5 sportivi. Doi dintre ei nu au reusit sa iasa din grupe, iar ceilalti trei – Vicecampionii Europeni la Echipe, au ajuns in optimile de finala si s-au clasat in primii 8 spotivi din Europa din 44 de participanti. Chirea Alin si Sbarcea Bogdan s-au oprit la un pas de semifinale. Am avut sanse mari ca 3 sportivi romani sa fie in primii 4 din Europa, dar era prea frumos sa fie asa! Valentin Chirea a trecut de inca doi sportivi, si a ajuns in finala iarasi cu un sportiv din Franta. Finala a fost una foarte frumoasa, cu multe momente palpitante, dar din pacate arbitrii au punctat sportivul francez. Este de apreciat faptul ca spre deosebire de adversarul sau, care a luptat doar la individual si a ajuns in finala dupa 5 meciuri, Valentin a luptat in finala dupa 4 ore de lupte, in care a trecut prin 11 meciuri, unele cu pauza de mai putin de 5 minute, iar pregatirea serioasa din perioada iernii, la Kendo si Kick Box, si-a spus cuvantul.

    Fratii Chirea, pe langa Argint, au fost premiati de Oficialii Campionatului, cu Premiul de cel mai bun Spirit de Lupta (Fighting Spirit) de la aceasta competitie, Alin –  la Individual Juniori, iar Valentin – la Echipe Juniori. 

    De mentionat ca Franta este considerata poarta si promotorul Kendo-ului in Europa, primele dojo facandu-si aparitia in 1956, in prezent avand un numar impresionant de peste 3000 de practicanti. A fost de nenumarate ori Campioana Europei atat la juniori cat si la seniori, din 25 de editii 19 le-a castigat echipa Frantei la seniori, iar din 2007, de cand a fost inclus la Campionatul European competitia pentru echipele de juniori, din 5 editii Franta a castigat 4.

    Le multumim sportivilor, antrenorilor si parintilor pentru efortul de a ajunge la aceasta performanta si de a prezenta Europei si alte fete ale Romaniei, si speram sa fie auziti si sprijiniti in ceea ce fac, pentru a reusi sa aduca faima Romaniei si in viitor.

Cu respect,

Stella Garbea.


Copyright 2012 www.clubulromandekendo.ro - 073.050.5877 sau 074.012.0760