Clubul Roman de Kendo
Presa
Emisiuni TV
Articole
Parteneri
Doneaza 2%

Kyokushinkay

    KYOKUSHIN KARATE sau KYOKUNSHINKAY este un stil de karate de tip full-contact si knock-down (forma "hardcore" a tipului full-contact) karate, fondat de Masutatsu Oyama. In lupte tehnicile permise se executa cu plina forta si impact plin, adica fara stopare inaintea momentului de impact, care este uzuala Ón alte stiluri de karate.

    In Kyokushin Karate adversarii, de regula, nu poarta protectie de corp sau doar protectie minimala. Aprecierea adversarilor se face numai dupa efectul tehnicilor (paguba), si nu dupa calitatea executiei. Tehnicile de brate la cap sunt interzise, iar lovitura specifica acestui stil este de secerare a piciorului din exterior.

    Ca majoritatea artelor martiale, originea Kyokushin Karate este strans legata de numele lui Bodhidharma, print Indian si preot Budist, care a adus artele martiale in China unde au fost practicate si dezvoltate de calugarii budisti ajungand mai tarziu sa se dezvolte si in Japonia.

    Practicantii sunt clasificati dupa nivelul lor de pregatire, fiecare nivel avand un grad care este reprezentat de culoarea centurii. In stilul Kyokushin ordinea centurilor variaza si se impart in grupuri.

    Inteles ca o cale de dezvoltare si de mentinere a unui trup puternic cat si o metoda de a invata tehnici de autoaparare eficiente, Kyokushinkai implica un antrenament dur si cere o conditie fizica remarcabila, fiind declarat cel mai dur stil de karate.

© Copyright 2012 www.clubulromandekendo.ro - 073.050.5877 sau 074.012.0760